Jamen, hvad skal vi med alle de kastanier?

Vi har et stort kastanietræ i haven. Det har godt nok den der sygdom, som mange kastanietræer lider af i disse år, med pletter på bladene og hvadvedjeg. Men det forhindrer ikke træet i fortsat at producere en helt utrolig mængde kastanier. Og kastanier er jo nogle lækre tingester. De er både glatte og bløde og så flot skinnende. Meget forskellige og alligevel ens. De fleste er lidt fascinerede af kastanier og kan godt lide at holde dem og måske endda nulre lidt med et par udvalgte. Det er måske mest mig selv, som jeg her taler om. Jeg elsker kastanier. Men jeg har aldrig set fidusen ved kastaniedyr. Så hamrer man et søm i kastanien, så er der ikke til at få op igen, så tager man en syl, den smutter og borer sig ned i spækbrættet faretruende tæt på din finder. De bliver aldrig så søde som i damebladene, så nej; pga. mors traumatiserede forhold til kastaniedyr og syler, laver vi ikke dyr ud af kastanier her på matriklen.

Til gengæld har børnene her: gemt kastanierne i poser (plastik) rundt om i huset, så vi voksne måtte lugte os frem til dem et par uger senere, hvor kastanierne var mugne, gemt kastanier i æsker og kasser rundt omkring i huset med samme resultat som med poserne. Da årets kastaniehøst så i år var landet indendørs i en kurv (that’s a new one. Og en god én, for de er ikke lukket inde så), kom Løbelilly heldigvis forbi. Hun er også en stor kastanieelsker. OG hun har en veninde, som havde udgivet en bog med pæne ting bla. med kastanier.

En halv kurv kastanier, nogle perler fra Søstrene G og almindelig sejlgarn i selskab med en boremaskine (for det med søm og kastanier duer altså ikke…) senere:

DSC08091

DSC08092

Så nu har vi kastaniekæder. Og de er faktisk rigtig fine. Og efterårsagtige.

Jeg får alligevel ikke lavet den der krans til hoveddøren…. Nå hoveddøren har faktisk også bare store glaspartier, så det kræver sikkert god dobbeltklæbende tape for at få sådan en javertus til at sidde fast. Jeg er heller ikke så sikker på, om Manden på matriklen ville blive begejsret.

Reklamer

2 thoughts on “Jamen, hvad skal vi med alle de kastanier?

    1. Nej, det har ikke været andre kommentarer fra dig. Mærkeligt!
      Jeg skriver indlæg i Windows Live Writer. Der er en del muligheder for at formatere billederne på. 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s