Det bedste bananbrød

Madblogger in spe? Ikke mig. Der er så mange, fantastiske madbloggere derude, som jeg og alle andre henter masser af inspiration fra. Men en gang imellem vil jeg gerne dele. Når noget fungerer og lykkes uden de store armbevægelser og tidsmæssig investering, ville jeg selv gerne tippes. Så her kommer den: Opskriften på det ultimative bananbrød aka krydderkage med banan. Jeg har opskriften fra Karina, som igen har snuppet det meste af den fra Lone Kjær, som igen har den fra Sophie Dahls kogebog (tjek lige hendes template og design på websiden ud. Det er virkelig flot og anderledes).

Nuvel; efter at Karina lavede om på opskriften, har jeg fundet ud af, at der er en del af ingredienserne, som kan skiftes ud, alt efter lyst, smag og hvad køkkenskabene kan tilbyde, når du lige nu og her skal bage bananbrødet, fordi der ligger tre overmodne bananer i frugtskålen, og der er ingen i familien, som har tænkt sig at spise dem. Inden bananfluerne holder deres indtog og ikke er til at slippe af med igen.

Bananbrød med rosiner og valnødder, eller tranebær og pecannødder. Eller tørrede blåbær, valnødder og chokolade.

  • 75 g blødt smør (du kan også bruge 50 gr smør og 25 gr peanutbutter) (det opfandt Karina. Jeg elsker peanutbutter, så jeg smider lidt ekstra i).
  • 3 modne bananer (hvis de er små, kan dejen godt trække 4. Især hvis der er for mange brune pletter på banankødet, som du må skære fra)
  • 150 g brun farin (Lone Kjær har mere i, sidste gang løb jeg tør for brun farin og smed 1/3 muscovada sukker i. Det fungerede fint.)
  • 1 æg
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. natron
  • 1 knivspids salt
  • 170 g hvedemel (man kan sagtens bruge hvedemel og grahamsmel halvt af hver. Denne gang brugte jeg Søris fuldkornshvedemel.)
  • 50 g valnødder (Ups. Der var ingen i glasset. Til gengæld fandt jeg en pose pecannødder. Jeg får alligevel aldrig bagt den Pecanpie, så de røg i. Det smager gooooodt!)
  • 50 g rosiner (Ja, her ryger det også flere i. Næste dobbelt op. Eller tranebær. Eller en blanding. Eller tørrede blåbær.)

Tænd ovnen på 180 grader. Mos bananerne og rør dem sammen med smør, brun farin, æg og vaniljesukker (jeg smider det hele i røreskålen og kører det på røremaskinen uden at mose bananerne først.) Tilsæt natron og salt, og vend til sidst hvedemel i (det arbejde gør røremaskinen for mig). Hak valnødder og vend dem i dejen sammen med rosiner. Fordel dejen i en smurt rugbrødsform ca. 10 x 30 cm. og bag brødet i ca. 1 time (lidt mindre kan også gøre det. Tjek efter 45-50 min med en strikkepind). Afkøl brødet, før det skæres i skiver (hvis du er desperat, skær med omsorg).

Hvis der stadig er noget tilbage efter 3-4 dage, kan man riste det og smøre smør på. Uhhhh, det er godt.

IMG_8996

Reklamer

2 thoughts on “Det bedste bananbrød

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s