En Fanø Strikkefestival-debutant

Det, som kickstartede Strikkeklubben på arbejdet, var et ønske fra et par uldtrunter om at komme til Fanø Strikkefestival. Det var mere end 1½ år siden. En hel del kvinder hoppede på idéen og har siddet tirsdage aftener og strikket og hæklet sammen. I weekenden var beløningen der så. Vi var 11, som drog af sted fredag efter endt undervisning mod Fanø og et lejet sommerhus. Mon ikke vi havde set frem til det? Uden at vide, hvordan det hele skulle løbe af staben. Men når kvinder skal på weekend, er der styr på det meste. Maden, vinen, overnatningsstedet.

Nøj, hvor var der mange kvinder. I Nordby, i Rindby og især i Sønderho. Überall. Der var så mange udstillere = personer og firmaer, som solgte garn, opskrifter og strikke-hækle-accessories. Jeg nåede aldrig at få noget, som kunne minde om et overblik. Fra arrangørens side manglede der helt klart et oversigtskort med markering af og navn på udstillere, workshops og spisesteder. Som IKKE kostede 50,- kr. Vi vandrede og kørte rundt på må og få, vi skulle jo have det hele med. Inspiration er det, som man kommer efter. Nå, ja, og så lidt garn.

I Nordby var der udstilling på (vistnok) Rådhuset af en masse strikkede modeller fra Annette Danielsens bog “Østen for Solen – strik med inspiration fra Asien”, Susie Haumanns “All you knit is love – Babystrik 0-18 mdr.” og “Around – 8 tørklæder”,  og Rachel Søgaards kommende bog “Ti trøjer”. For mig var det den bedste oplevelse. Jeg blev fanget fuldstændig ind af al det smukke strik. I alle mulige farver, snit og materialer. Det var meget inspirerende. Lige i nærheden var der en pakket sal med masser af udstillere fra garnforretninger i hele landet. Vi måtte allerede her stå i kø for at komme ind. Klogt træk, for så var der plads til at gå rundt uden, at salen blev for pakket. Samme situation nede i Sønderho, hvor alle måtte stå i kø til de forskellige udstillingssteder. Det er nok kun kvinder, man kan få til sådan noget; At betale 50,- kr for et badge, som giver adgang til en mulighed for at bruge penge. OG endda stå i kø inden.

Men det hele var oplevelsen værd. Vi havde en helt igennem dejlig weekend, med god mad og vin, godt selskab, god snak, gode grin, gode ture, masser af garn, strik og lidt hækleri. For ikke at nævne vejret. Er det bare altid godt vejr på Fanø, når Strikkefestivalens weekend oprinder? For mig var det også et kærkomment og glædeligt gensyn med øen, som er noget særligt. Og jeg blev ikke skuffet. Vejret var fantastisk; vi sad i solen og lod weekenden og tiden strømme igennem os, mens der blev koblet helt af. Det blev sent, før vi alle var hjemme i går aftes. Køen ved færgelejet var lang. Lidt stemningsbilleder følger her….

DSC07985

DSC07994

DSC08016

IMG_8913

DSC08060

DSC08067

DSC08073

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s