Når svinehunde viser deres grimme ansigt…

I forgårs skulle vi tre hjemmeferierende til grill med mer’ hos gode venner i nabolaget. Herude på landet kan det godt indebære en lille køretur (i bil) på en 5 km, selvom det er lige om hjørnet. Næsten. Det vænner man sig til. Ligesom man kender hvert sving, hvor vejen bugter sig, og hvor asfalten ude ved rabatten er kørt af, så der er lumske huller. Vi kender også vejen og synes, at vi ved, hvordan man kører hensigtsmæssigt, så man ikke risikerer at køre en cyklist i sænk, maje et par gågængere ned eller måske først ser en rytter og hendes hest i sidste øjeblik. For sådan må og bør det være, når man kører herude på de små og bugtede veje. Og sådan kører de fleste herude.

Så var der lige forleden. Oppe i det skarpe sving ved indkørslen til Grønholt hegn kom der en bil susende om hjørnet med venstre side af bilen lidt inde over den modsatte vejbane (vores). Vi spottede dem inden, og Manden på matriklen havde nået at placere sig og os langt ude til højre. Vi bander altid indvendigt, i grumme tilfælde højt og med grimme ord, når sådan nogle idioter kører, som om de har det hele for dem selv og ingen hensyn tager til forholdene og medtrafikanter. Efter yderligere 400 m holdt bussen stille. Uden noget stoppested og ikke i nærheden af noget hus. Så kom en cyklist humpende til bussen med tydelige skader og blodige sår. Buschaufføren havde tydeligvis en bus, som skulle køres, så vi tilbød vores hjælp. Cyklisten, som trænede til Challenge Copenhagen, var blevet kørt ned. Af en bil, som var kørt videre. Som vi havde mødt i fuld fart rundt i svinget ved skoven.

Og som havde gjort det med vilje. Prøvet at trænge cyklisten/triatleten i grøften, hvorefter han “bare” styrter. Han havde brækket kravebenet, var helt hvid i ansigtet og svedte så det løb. Bad combi. Han var ret slemt tilredt, sådan hudmæssigt, men var ret klar i hovedet. Ambulance og politi blev tilkaldt fra vores mobil, da hans egen var totalsmadret. Hjælp ankom, forklaringer blev afgivet, og vi kom videre efter en halv time. Lettere rystede. Både over cyklistens styrt og alle hans sår og tydelige smerter, men rigtig meget rystede over, at nogen kan finde på at køre nogen ned med vilje.

Svinehundene? Jo, historien er den, at bilisten havde været ved at køre ind i cyklisten i et tidligere sving på vejen, fordi bilisten også der lå temmelig meget lige midt på vejen. Der blev givet ret meget gas på den biltur, og sådan en placering giver ikke meget plads til andre, små eller store. Vores sårede ven havde råbt og sikkert brugt fagter, hvorefter bilisten var vendt om, kørt efter og forsøgt at tvinge ham i grøften. Som blev til et voldsomt styrt med et kompliceret brud tre steder på kravebenet til følge. Vores nye ven aka den skadede cyklist kunne huske reg.nr. så det fik politibetjentene. Og det blev slået op. Så politiet har et par meget fine kandidater som føreren af bilen.

Det er fandme uhyggeligt, at vi har et samfund, hvor nogen gør sådan noget. Fandme uhyggeligt, du! Til gengæld er jeg kisteglad over at opleve, at hjælpen bare komme og kommer hurtigt. Folk stopper faktisk og tilbyder deres hjælp. Ambulance (2 stk), beredskabsmand OG et stk. politibil med to stk. betjente, kom indenfor 10 minutter. Men svinehundene? De skal fandme opføre sig ordentlig og anstændigt. Også når de kører herude på landet.

Reklamer

3 thoughts on “Når svinehunde viser deres grimme ansigt…

 1. Puha, det er sgu uhyggeligt. Man frygter jo at møde ‘den slags’, når man er ude at løbe, cykle eller går tur med hunden. Og de kommer susende forbi fra tid til anden. Men tænk at køre nogen i grøften med vilje!

  Og så har du fået nyt look og navn her, ser jeg, jeg må vist til at følge lidt med igen! 😉 Dejligt med jeres cykeltur og endnu mere ferie. Glæder mig til at læse med!

  Knus

  1. Det er så uhyggeligt. Jeg er rasende, men kan ikke putte det noget sted hen. Jeg er skrækslagen over, at det lige sker i min baghave. Jeg håber, at politiet får fat i de rigtige, men ved ikke rigtig, hvad jeg ønsker for dem.
   Og nå, ellers godt at se dig her igen. Som et sommer-tiltag har jeg skiftet look’et for et par dage siden. Håber at du nyder mine kortfattede ferieberetninger. 🙂
   Knus

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s