Cykeldag 8 – hviledag – i Tønder

Hvad bruger man så sådan en hviledag til, når man opholder sig i en by som Tønder? Tja, nogen sover en formiddagslur, nogen læser, nogen ser Ramasjang for første gang i over en uge, nogen læser avis, mens alt det elektroniske grej bliver opladt, og endelig cykler man knap 1 km til Tønder gågade og pulserende gadeliv for at finde Turistinformationen og vejvisning til Tønder museet, som bla. skulle indeholde en udstilling af Wegners stole og hans virke udover kniplinger og lidt nutidig kunst.

Alle Wegners stole er udstillet i det gamle vandtårn, som er blevet restaureret og smukt istandsat. På hver etage er der et antal stole med arbejdstegninger, og man må sidde i stolene. Det er lykkes virkelig godt. Vandtårnet er i sig selv et smukt bygningsværk med en enkel indretning, og gulve og trapper er lavet i den bedste kvalitet træ af de bedste håndværkere. En udsøgt fornøjelse. Men nu er vi jo også sådan nogle, som bliver grebet af gode historier, smukke udførelser i gode materialer, ja selv af kniplingernes historie og især håndværk. Tønder museet var en sjov sammensætning af det, som Tønder er kendt for historisk og et kendt bysbarns produktion og berømmelse tilsat lidt kunst. Det sidste sprang vi dog over. Nok kultur for en dag. 😉

For en gang skyld spiste vi ude om aftenen. Den italienske restaurant, som vi spiste frokost på i går, trak. Ejeren, som kom til Danmark for mange år siden, pga amore et bella Donna, som han efterhånden fik fire børn med, skiftede musikerjobbet ud med restaurationsbranchen. Og det gør han godt. Rigtig godt. Retterne og smagen var så autentisk, at jeg næsten fik tårer i øjnene. Billederne er af vores frokost i går.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s