Fredagsløb….

Måske lagde du også mærke til, at der var ufattelig mange børn ude at løbe, cykle og skate i går? Skolernes Motionsdag løb af staben, og på min skole gjorde vi vores til, at 30 års jubilæet blev fejret. Så vi løb, cyklede og skatede i to timer, og elever, lærere og forældre tilbagelagde over 9000 km sammenlagt. Ikke dårligt… Vejret var fantastisk, sol fra en klar himmel, så rammerne var lige, som de skulle være.

Mine små løb 219 km, og det var med et gennemsnit på over 10 km pr. barn. Ikke dårligt og jeg var stolt over deres ihærdighed og vilje til at slå deres egen “rekord” fra sidste år, da de gik i børnehaveklassen. Til de små klasser har vi en lille runde på 1,5 km, som børnene løber rundt på, så længe de har kræfter og vilje. For det handler om begge dele. Vi har hørt ude i byen, at på mange skoler handler det for eleverne om, hvordan de kan slippe for at bevæge sig mest muligt. Dén indstilling har vi ganske langsomt fået afskaffet og erstattet med en holdning, hvor børnene taler om, hvor meget de mon kan nå at løbe i år, om de kan slå deres egen rekord og løbe længere end året før, og endelig om at de gerne vil vinde gruppekonkurrencen, hvor årgange og afdelinger kæmper for at have bevæget sig flest kilometre.

Børnene (og de voksne) får et kryds for hver runde, og krydserne tælles sammen til sidst. Mine små (19 stk. i går) løb mellem 9 og 16,5 km. Der var nogle, som strakte sig en del udover, hvor de ellers havde været før. Så det var trætte, men utrolig glade og stolte børn, som jeg kunne aflevere til SFO’en. De havde fået en fornemmelse for, at man kan mere, end man tror. Det havde jeg jo fortalt dem, og nu havde de mærket, at det var rigtigt. Stor sejr. At de så også vandt konkurrencen for flest løbne km iblandt 1. klasserne, satte lige kronen på deres værk. Og en flødebolle i hånden. For det er, hvad man vinder. Flødeboller til klassen. Aldrig har sådan en smagt så godt.

IMG_4807

IMG_4814

IMG_4832

IMG_4842

Og mig? Jeg løb med hele tiden, for det gør en forskel. Så mit personlige regnskab lød på 9 kryds. Men det betød også ømme ben et par timer efter. For en gang skyld og heldigvis. Det var dejligt at mærke arbejdsømheden og godt at mærke, at stængerne godt kan huske, hvad det drejer sig om, når der bare skal løbes. Stille og roligt og i snak det meste af tiden. God dag, godt selskab og god oplevelse. God måde at få skudt efterårsferien i gang på.

Der er lavet en billedserie fra hele dagen på skolen lige her.

Reklamer

2 thoughts on “Fredagsløb….

  1. Flotte billeder.. Skønt med den holdning hos børnene, men er det ikke mest de store børn som vil røre sig mindst muligt? Håber at de beholder den bevæge glæde mange år endnu:-). At det så også var skønt vejr bidrager jo kun til det gode humør og lysten til at være udendørs – ikke så dårligt.
    Knus fra Gitte

    1. Jo, det melder sig mere hos de store klasser. Men heldigvis er der virkelig sket en holdningsændring i løbet af de sidste par år. Det er dejligt at være med til og opleve.
      Knus 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s