En seng og et varmt bad

Kender du Warmshowers.org? Det gjorde jeg ikke, før jeg læste om organisationen i Nikolaj Bangsgaards bog Solo. Det er en organisation, som formidler kontakt mellem folk, som gerne vil hoste en biketourist for en dag eller to. Hvad enten man kan tilbyde teltopslagning i haven, en seng, adgang til køkken eller lign. Jeg tilmeldte os engang i april og meddelte det til resten af familien. Den unge mand på matriklen mente dog ikke, at der var særlig stor chance for, at en biketourist ville lægge vejen forbi Karlebo.

Ha! Det var der så. Jeg fik en mail fra en italiensk kvinde i juli, som spurgte, om vi var hjemme, og om hun kunne overnatte her med angivelse af et par datoer. Mails røg lidt frem og tilbage i løbet af de næste par uger, og Valeria på 41 år og fra Rom ankom så en søndag midt i denne måned. Hun var på en uges cykelferie i Danmark, alene, for, som hun sagde: Danmark var nok det eneste land, hvor en kvinde kunne rejse på cykel alene. Og så kunne hun lige nå en uge på cykel, inden hun skulle giftes her til september.

Det blev til en meget hyggelig dag og aften. Valeria ankom – lidt atypisk for en cyklende turist – allerede inden middag, da både Kronborg og Louisiana først åbnede op af formiddagen. Vi fik snakket om alt muligt. Hørt historier og rejseskildringer. For selvom hun først lærte at cykle for 6 år siden, har hun været rundt i Europa og Afrika på en del cykelture. Vi fik tjekket skoven ud, og hun var i det hele taget begejstret for al den natur. Så lavede hun også aftensmad til os – meget autentisk italiensk – og den rigtige kop kaffe på Bialetti’en. Som den nu skal laves.

IMG_4104

Det var en stor oplevelse sådan at få en fremmed menneske ind af døren. Man er vel ret åben af væsen, når man vælger at rejse og overnatte privat, men det var spændende at tale med et menneske, som man ellers ikke ville være kommet i kontakt med. Vi fik udvekslet mange ting ang. det at bo hhv. her i Nordsjælland og ude på landet, midt i Rom med et dårligt fungerende offentligt transportnet og cykling som transport som en umulighed. Blandt andet.

IMG_4120

IMG_4118

IMG_4121

Reklamer

4 thoughts on “En seng og et varmt bad

  1. Aj … hvor godt og rigtig “overskudsagtigt” selvom det nok ikke kræver det store “arrangement” at have en logrende en enkel nat! Anede ikke at en sådan organisation eksisterede! Må hellere få læst “Solo”selvom jeg har prøvet en gang før!

    1. Det var virkelig en stor oplevelse. Og man får altså en ven. Vel fordi man inviterer indenfor og yder husly. Man kan jo selv vælge, hvor meget man involverer sig og taler sammen og sådan. Jeg kan kun anbefale det. Og nu har vi altid et sted at overnatte i Rom! 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s