Campinglivets glæder?

Jeg ved ikke, hvor min glæde ved at sove udendørs og i telt kommer fra. Dét har jeg tænkt en del over denne sommer. Men beats me. Den er der bare, og den fordufter ikke. Den kan højst lige dampe af for en tid, men så er den tilbage igen. Undervejs på vores ferie, først nogle dage i München, og dernæst knap to uger i det syd- og østlige Frankrig skrev jeg et par indlæg på the old school way. I min notesbog. Det blev lidt for landsommeligt på iPhone. Trods alt. So here it comes….

14. juli 2012

Bastilledagen eller campinglivets glæder, vers.1

Den franske nationaldag. Som blev skudt ind allerede i går aftes. I bogstaveligste forstand. Med det officielle fyrværkeri i 1 times tid, skarpt forfulgt af en gruppe unge menneskers egen fest med krudt. Masser af det. Dog af den lidt mindre spektakulære slags. Mere bang-bang og psiiittt-psiiittt end åhhhh og flotte farver på en mørk aftenhimmel.

Vi er havnet i Cluny, en lille middelalderby i Bourgogne. Tilfældigt og alligevel ikke. Byen (4400 indb.)er nævnt i Lonely Planet France. Så den nappede vi. For der var også adressen på campingpladsen, og det gør det immerwech lidt nemmere at finde.

Vi har en overligger-dag; en dag, hvor vi ikke rykker pløkkerne op efter morgenmaden og rejser videre. Det giver mulighed for at hænge ud og dovne og dyrke fri legetid. Og at gøre det på en campingplads er nok dér, hvor der også er mest at kigge på. Folk, som pakker sammen, folk, der tager på dagstogt, og lidt senere over middag, dem, som lige er ankommet og sætter op.

Der er fra den ene yderlighed til den anden; to ældre mennesker med en campingvogn på størrelse med et mindre kolonihavehus og så de små og lidt større familier på cykelferie med kun det allermest nødvendige. Vi er på denne tur landet midt mellem de nævnte poler. Vi er i bil, men har ikke mere oppakning end det, som nok kunne være på et par cykler. I år har det virkelig været “travel lightly”. And it feels good! At være fri for alt muligt overflødigt, som alligevel ikke kommer i brug. Dog trænger min toilettaske til en slankekur, og jeg har ikke knækket koden til opbevaringen af mad og køkkenting. Det roder bare.

Val Curore, Piemonte

DSC06051

IMG_3568

Reklamer

3 thoughts on “Campinglivets glæder?

 1. Det lyde bare som en fantastisk ferie. Og noget der skal nyder før Lillepigen bliver stor og ikke vil være med længere.
  Knus og fortsat gode feriedage 🙂

  1. Jeg arbejder heftigt og meget energisk på, at det bliver noget, som hun ikke kan undvære. 😉
   Håber I har haft en god ferie.
   Knus 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s