En lille cykeltur

I lørdags var jeg ude på en mindre cykeltur. Sammen med nogle dejlige og lattermilde kolleger og ca. 4.500 andre kvinder. Tøserunden blev nemlig kørt for 22. gang med start i Køge og så en rundtur på 112 km i området syd for byen. Vejret viste sig fra en meget usommerlig side; regnen stod ned i tove, da jeg stod op lidt i 6, den kom igen flere gange undervejs, der stod en tiltagende pelikan ind fra nord-nordvest, og vi fik endda hagl. Solen tittede jævnligt frem, men gemte sig også bag skyerne, som skiftede fra hvide vatskyer til mørkegrå truende himmelbelægninger.

IMG_2871

Tøserundens rute er utrolig smuk. Den viser det typisk danske landskab, når det tager sig ud fra sin bedste side. Grønne marker med vejende græsser eller korn så langt øjet rakte, afblomstrende rapsmarker, små, snoede veje og lange alléer. Kun i starten og slutningen ruten kører man på befærdede veje, hvor cykelstien er alt for smal. Ellers er det en ren fornøjelse, og man møder de smukkeste udsigter. Man får undervejs både glimt af Præstø fjord, Fakse bugt og Stevns klint.

IMG_2887

IMG_2902

Det var en god tur. Vores lille gruppe blev splittet op i en hurtig gruppe på racercykler og en langsommere på hverdagscyklerne. Evt. med cykelkurv bagpå. No need to say var jeg at finde i den sidste. Det blev en stille og rolig tur rundt på ruten, uden at pulsen kom nævneværdigt op at ringe. Jeg fik hverken ondt i lårbasserne eller i bagdelen, og det var skønt at føle sådan et overskud. Det var jo lissom en tur på over 100 km.

Der var fire depoter undervejs, og på intet tidspunkt var jeg sulten. Vi fik sandwich, kaffe, vand, saftevand, müslibarer, rugbrødsmaddder, bananer og anden frugt og you name, det var der næsten. I hvert fald var der ingen risiko for at gå sukkerkold, hvis man ellers besøgte depoterne.

IMG_2893

IMG_2890

Efter lige godt 7 timer var vi i mål igen. De sidste 40 km havde været præget af en strid og kold modvind, på visse tidspunkter garneret med lidt regn eller sågar hagl. Men der skal mere til at slå os ud. Man dukker hovedet ned mellem skuldrene, gearer op og holder kadencen. Og finder lejlighedsvist læ bag en overhalende gruppe. Så vel fremme i Køge blev vi modtaget med jubel af de to hurtige damer. Rigtig god tur og fremragende arrangeret cykelløb. Super hyggeligt.

IMG_2904

IMG_2903

Reklamer

7 thoughts on “En lille cykeltur

 1. Sejt 🙂
  Der er jo også Tour de Femme i Århus 9. september, med mange gode depoter. Blandt andet et med frisk bagte hindbærsnitter?!
  Godt cyklet
  Knus Karina

  1. Hvad? Friske hindbærsnitter? Uhhh hvor er det tillokkende… Men jeg skal jo ha’ lidt godt selskab til at følges med…
   Knus til dig

 2. Læste også om Tøserunden andet sted og nogle forsøger, at lokke mig med næste år. Nu må vis se. Det lyder til, at du havde en rigtig god tur trods vejret. Sejt!

  1. Du skulle lade dig lokke. Det var en virkelig god tur. Og mange tog det som en god og lang cykeltur i godt selskab. For mig er det sidste det bedste og vigtigste. Hyggen, samværet og samtalerne. Når man nu alligevel skal sidde på den cykel i længere tid. Og så smukke omgivelser. Så ja, det var en mindeværdig tur. 🙂

  1. Det glæder mig, at du er imponeret. Men hvis man bare har lidt langt til arbejde – og cykler – så er den hurtigt hjemme. 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s