Den hjemlige valgfest

I sidste fredags Politiken-tillæg I byen kunne man læse, hvor de forskellige partier holder valgfester. Valget af lokation afspejler meget godt hvert partis ansigt.

Vi skal også have valgfest her på matriklen. Ikke fordi vi ikke til hvert valg, til folketing eller det kommunale valg, ikke har fulgt med næsten til den bitre ende, men fordi jeg tænkte, at vi skulle gøre lidt mere fest ud af det denne gang. Eftersom Den unge mand på matriklen skal stemme for første gang. Det er sgu stort. Og fordi en kollega fortalte lidt om deres valgfest med smørrebrød og hele familien foran fjerneren. Super idé.

Så denne gang laver vi også smørrebrød og sætter et par øl på køl. Altså rigtig smørrebrød. Ikke sådan rugbrødsmadder. Selvom det i sidste ende består nogenlunde af det samme. Men de skal være højt opstyltede, færdigsmurte og lige til at glide over på tallerkenen. Og hvis det stod til Manden på matriklen skulle de helst tages ud af en papæske fra slagteren.

Men så var det, at Den unge mand på matriklen fortalte, at han da skulle til valgaften på gymnasiet. Med fadølsanlæg, valgresultater på storskærm und alles. Valgaften? Det er sgu da en valgfest. Nå, men så holder vi det bare selv. Herhjemme. Og fester lidt, når han kommer ud af sin stemmeboks. Og hele vejen til gymnasiet, hvor han så skal feste med alle de andre unge mennesker.

Og så skal vi hjem og spise smørrebrød. Mig, Manden på matriklen og den ikke så lille Lillepigen. Med en kold øl. Til de voksne. Foran fjerneren. Hvor jeg hepper på Helle T og hendes venner.

Skal du holde valgfest?

image

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s