Landbrugs-medhjælper-assistent

Jeg fik endnu en første gang for alting. I går. Og det er herligt, at det fortsat sker. Første gang’erne. Lillepigen og jeg fik en runde med en af bedstevennerne i hans mejetærsker. Mens han høstede. Som alle de andre, som har været og er derude lige nu for at få kornet i hus, inden regnen rammer os igen.

Billede1276

For i dag var det den første rigtige høstdag. Sol, varme og vind. Så er det perfekt høstvejr. Men desværre varer det ikke ved særlig længe, og derfor bliver der kørt til. Vi kan høre flere tærskere i det fjerne selv nu. Og de stopper sent. Eller hvis duggen falder tungt.

Nå men på vores cykeltur i dag slog vi vejen om Nr. Herlev. Vi skulle lige have testet cykelvejen til bedstevennefamilien gennem skoven og så ligeud af en mindre landevej. Næsten lige til vi rammer deres matrikel. Og vi havde en lille opmærksomhed, som skulle gives til én, som altid har omsorg for, tanke og energi til andre, men som lige trængte til lidt den anden vej. Så jeg stoppede en Irma-dåse (som ikke var blevet solgt til vores loppe-debut) godt med nybagte ingefærkiks.

Billede1296

På vejen tilbage måtte vi bare forbi dem, som høstede. Fordi vi da lige skulle prøve at sidde med. Og mon ikke det var en oplevelse? Den er jo monsterstor, sådan en mejetærsker. Med et skær på 9 m kan den altså skovle korn ind i store mængder. Jøsses…

Billede1289

Billede1280

Der er jo også en vidunderlig udsigt fra sådan et køretøj. Og der er faktisk ret stille indenfor. Og et meget lille køleskab til madpakken. Dét var Anna ret imponeret over.

Og så var det, at jeg skulle opgraderes til landbrugsmedhjælperassistent. Jeg trykkede nemlig på pedalen, som sendte det høstede korn fra tanken i mejetærskeren i traktorens anhænger. Mens vi høstede videre, og traktoren kørte ved siden af. Så stoppede snakken. For jeg kan ikke multitaske og skulle jo koncentrere mig om, at kornet blev hældt lige derned, hvor det skulle. Lige indtil vi havde høstet en hel og lang runde på den største mark. Så blev vi sat af. Vennen høstede videre. I mange timer. Og vi cyklede hjem.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s