update på egne evner

I sin tid, da vi fik Windows XP, forudsagde jeg, at vi nok ville glemme det nørderi med computeren, som mange af os havde tilegnet os af nød. For når der var et eller andet galt med den uundværlige, måtte vi selv i gang med at undersøge, eksperimentere og skyde med spredehagl for at finde en løsning. Det ændrede sig med XP. For med den og i slipstrømmen af samme kom alverdens programmer, som analyserede og fixede alskens konflikter, problemer og updates for os. Ikke bare var der i Windows nu indbygget advancerede og gode diskvedligeholdelsestillæg, men der kom også Tuneup Utilities, WinOptimizer og mange andre.

Jeg blev langsomt doven og fik bare en af de nævnte til at gøre arbejdet. Og sådan har det været i lang tid. Godt nok altid på en trial version, men det er jo ved at være slut. Nu vil de sgu have penge for skidtet, når man har prøvet det i 15 dage. Og man får ikke en second chance. Heller ikke på en anden mailadresse. Ihhhh… altså.

Og så var det, at det trådløse netværk på matriklen har været dovent. Rigtig dovent som i at der ikke rigtig kom noget som helst ud af en tur på nettet andet end ventetid og en stigende frustration. Mine evner var åbenbart også blevet sløve, for det tog rent faktisk tre-fire dage, før jeg vågnede op og kom ind i kampen.

Altså at jeg fik testet hastigheden på den trådløse forbindelse (laaaangsom som i næsten ubrugelig), undersøgt evt. nye trådløse netværk i nærheden (jeps- lige hos den nyindflyttede nabo) for et sådant kan skabe meget forvirring og temponedgang her, testet routeren ved at hente et netværkskabel i skuret, hvor det var gemt godt af vejen (nøøøj, hvor er det hurtigt på kabel) og endelig – og nok løsningen – opdateringen af driverne til det trådløse netværkskort.

Så nu er jeg back in business. Og på nettet i acceptabelt tempo. Wheeeee…..

Reklamer

2 thoughts on “update på egne evner

  1. “All the things we never want’ed to know about computing but have been forced to work out.” :-D.

    Det er selvfølgelig irreterende når man, igen, skal opgradere sine IT kundskaber (dels pga de ting man har glemt, dels fordi ens viden uværgeligt er “so last week”). Det lækre er følelsen af triumph når det lykkes at slå maskinen på dens hjemmebane… igen! Og nettet det SKAL bare funke… på linie med (op)vaskemaskinen og køleskabet.

    Tillykke 🙂

    1. Mange tak! 😉 Det var lidt af en sejr. og tjotalt feel good at være – lidt – med på nørde-vognen igen. Og så selvom det ikke er særligt nørdet at kunne opdatere nogle drivere…
      Og MON ikke nettet skal køre. Tror sgi egentlig hellere, at jeg ville vaske op i en uge…eller få børnene til det. 😉

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s