Berømthed på matriklen?

Folketinget afholder hvert andet år en Ungdomsparlamentsdag, hvor elever fra 8. og 9. klassetrin indtager Christiansborg, hvor de diskuterer og stemmer om lovforslag, som de selv har lavet. Storepigens klasse havde som et led i samfundsfagsundervisningen udfærdiget et lovforslag om legalisering af prostitution, og deres forslag blev udvalgt. Følgelig var klassen en af dem, som er blevet inviteret ind til dagen. Storepigen er så en af tre elever fra hendes klasse, som skulle ind i dag. Ikke fordi hun på forhånd synes, at det var lige så stort som visse andre på matriklen. De mere voksne og modne her så muligheder og øjenåbnere og storhedsoplevelser på bedding. Ikke hende. Næh nej. imageDet viste sig, at der faktisk var direkte transmission fra hele eftermiddagens program, som bød på spørgsmål fra Folketingssalen, som nu var besat af 178 unge mennesker fra 8. og 9. klasse fra hele landet, Færøerne og Grønland til udvalgte ministre, inkl. Lars Løkke, og behandling af alle deres lovforslag med fremlæggelse af udvalgsformændene (ja da, de havde arbejdet med forslagene hele formiddagen i 12 forskellige udvalg) og spørgmål og debat. Fuldstændig som in real life. Altså som det er, når der er Helle T., Villy, Lars Løkke og alle de andre, som er på arbejde. Derinde på Borgen. IMG_0925Jaahh, det viste sig for den unge og uerfarne dame, at det var rigtig stort at være politiker for en dag. Sådan rigtigt. Ikke bare nede i øvelokalerne i kælderen. Næ, det her var sgu the real thing. Fer reel. Med de ægte ministre, hvor Lars Løkke faktisk var rigtig hyggelig og varm, Bertel skræmmende i udseendet OG stemmen, Inger Støjberg rigtig flot og Birthe Rønn rigtig og ægte sur. Samtidig sad resten af 9. klasserne derhjemme på skolen og fulgte med.

Mon ikke der har været hypet her på matriklen her til aften siden Storepigens hjemkomst. Ikke bare fra hende selv, men hendes telefon har kimet uafbrudt. ALLE vil vide alt. Hun har været i TV-avisen, sådan lidt fra ryggen og med lidt ansigt. På vej hen til sin plads. Plads nr. 122. Mega-hype igen. Det er lige før vi er midt i den der øl-reklame, hvor pigerne hviner over et walk-in-closet. Og mændene bagefter. Altså meget hype og hvinen. Især over TV-avisens lille indslag. Som kan ses her.

Det er hårdt at være (næsten) berømt. Så nu er Storepigen træt og gået i seng efter en lang dag i SALEN, med frokost i Snapsetinget, forfriskninger i pausen i Landstingsalen og en oplevelse for livet. Og jeg? Jeg takker af hele mit hjerte de ministre og politikere, som hvert andet år giver unge mennesker denne mulighed for at prøve hele processen af arbejdet med lovforslag. I de ægte lokaler, med de ægte personer, som vi ser dagligt på tv. Også selvom det var blå blok, som var præsenteret i salen i dag.

Jeg havde ellers lovet en pris på 100,- kr for et billede af Storepigen og enten Helle T eller Villy S. Dét kom hun ikke hjem med. Men hun kom hjem med en oplevelse af Borgen så autentisk, som det næsten kan blive.

Reklamer

2 thoughts on “Berømthed på matriklen?

  1. Hej Katrine,

    Det er stort. Og man bliver da helt glad og rørt over at leve i Danmark og have et demokrati.

    Man kan mærke stoltheden langt ud over pc-skærmen 🙂

    Knus Karina

  2. Fornemmelse for demokrati er altså ikke en helt ringe ting at give sine unger med i bagagen. Så pyt med om ministrene har den forkerte farve, lige den dag altså ;-).

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s