Meningsændring

Man har vel et standpunkt, til man tager et nyt. Jeg har i flere år ikke dyrket morgenløb og har liiiige for et par indlægs tid siden påstået, at jeg ikke kunne komme tidligt op og løbe og blablabla. Så var det så her til morgen, at jeg vågnede tidligt, der var varmt i soveværelset, og jeg kunne ikke sove. Hmmmm, så kunne jeg vel lige så godt finde tøjet, løbeskoene og alt mit gear.

Listede rundt for ikke at forstyrre de andres morgensøvn, hundene var vågne med det samme og fik mad udenfor. Fandt mit tøj og en frisk løbe-bh og tænkte, at min nye Buff skulle prøves som hårbånd og svedopsamler. Tænkte om musikken skulle med og eftersom jeg fortsat spekulerer og bekymrer mig, tænkte jeg, at jeg trængte til den adspredelse, som følger med lidt disco-dasco-poptøs-musik. Selv om morgenen. Drak et glas vand og et glas fortyndet juice. Fandt skoene i sko-helvedes-skabet, hvor alle sko igen ligger hulter til bulter. Hundene stod allerede forventningsfulde og trippede.

Gik hele vejen over til min indgang i skoven for at få gang i den stadig søvntrætte krop. Min lænd strittede imod med ømhed, gabte mange gange, og øjnene blev gnedet. Fandt en spilleliste frem på iPod’en, den, som jeg lavede til Broløbet, og som “bare” består af alle de musiknumre, som får mig til at svinge og i godt humør. Fandt James Taylor frem og der faldt ro over mit hoved.

Besluttede at løbe til venstre og tage de lange stræk på stierne, nu hvor jeg havde to hunde på snor. Fulgte Boltevej ned til Svabervej og ad den helt ned til Kongevejen. Fik set nærmere på træningsinfo for mbt’ere, hvor der er oversigtskort over den nye mbt-rute i St. Dyrehave og instruktion til, hvordan man både takler cyklen, ruten og mødet med andre i skoven.

Videre ned mod Kompasstenen på Stjernen midt i skoven, ad Ottevejen næsten helt op til Overdrevsvejen, hvor jeg mødte flere andre løbere i små grupper (måske kolleger til Helle oppe på amtsgården?). Videre ad en mindre skovvej til Skræddervejen, som er af en uforklarlig grund er blevet en af mine yndlingsveje i skoven. Hundene virkede lidt trætte og valgte at smutte bagom over Nymandsbakke og forbi Skovdam, hvor hundene kunne løbe lidt frit og få smidt lidt pind. Nu befriet for snoren så de deres snit til at plumpe i skovsøen. Det kostede så en gang brus med haveslangen ved hjemkomsten for at få skyllet al søslammet ud af pelsen. Det sidste lille stykke af Hingsterhusvej og vi var tilbage ved p-pladsen ved Boltehus, hvor vi krydser Isterødvejen.

Morgen i St. Dyrehave

Det var en tur på knap 10 km på knap en time. Og til min overraskelse kørte det hele for mig. Jeg var ikke træt, ømheden i lænden havde fortaget sig efter kort tid, og maskineriet kørte som smurt. Jeg havde luft, kræfter og en lethed i kroppen.

Så min mening om morgenløb må jeg jo nok tage op til revision. Jeg nød turen i dag til fulde. Og ville ønske, at det var muligt at optage fornemmelsen af morgenen , følelsen af lethed og den mentale ro, så man kunne hive den frem til senere brug, når verden er imod.

Stien ved Skovdam, St. Dyrehave

3 thoughts on “Meningsændring

 1. Hej Katrine,

  Jeg synes, det er hårdt at løbe om morgenen – men jeg tror, det er effektiv udholdenhedstræning. Og med tiden bliver det nemmere med morgenløb.
  Det er jo fantastisk resten af deagen, og morgenmaden smager skønt bagefter.

  Så godt du gjorde det!! Det lyder til at være en dejlig tur og jeg får lyst til selv at komme ned i skoven og løbe

  Knus Karina

 2. Hej Katrine!

  Jeg kan bedst lide at løbe om morgenen. For så har jeg ikke spist noget der kan give mig sidestik, tunge ben osv. Ved godt jeg løber på et ganske andet (lavere!) niveau end dig. Måske er det netop derfor?

  kh Mette

 3. Det er jo kun lige i det første minut hvor man overvejer om man skal komme ud af sengen der er problematisk. Når først den hurdle er overstået så er der ingen ko på isen.

  Men hvordan løber man langt (10 km og mere) på tom mave? Kan man det?
  For jeg synes jeg får ondt i maven osv hvis jeg spiser tæt på løb og det er en af de ting der får mig til at droppe morgenløbet (ja ja en af de gode undskyldninger!!!).

  Knus Kirsten

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s