Forsigtig optimistisk morgenløber

Som vanen tro er der mandag morgen morgenløb med klassen. Og det synes jeg, var en glimrende chance for at teste mit knæs tilstand. For det er stille og roligt, hyggeligt og ikke så langt, så ingen fare på færde. Og knæet holdt fint. Jeg kunne ikke mærke noget forkert eller mærkeligt fra det. Så langt så godt.

Vores ugentlige løb med klassen – eller klasserne, for det er faktisk to 3. klasser, som løber hver mandag morgen – er en stille succes på den måde, at nogen bare går rundt, mens andre lunter lige så stille og roligt, men de får snakket om ? – sikkert stort og småt, ligesom os voksne løbere, som har opdaget den sociale dimension ved løb. Andre giver den gas og løber koncentreret og ihærdigt, fordi dét er det, som de kan lide.

Billede0201

Fælles er, at alle børnene værdsætter en sådan start på dagen. Den er rolig, ja selvom vi bevæger os i forskellige tempi, for det bliver snakket og sludret. Hver gang vælger børnene selv mellem den korte tur (godt 1 km) og den lange (knap 3 km). Det siger vel sig selv, at de flerste vælger den korte. 🙂 Men vi ser hver gang et par cross-overs, som har lyst til den anden distance og nogle andre at følges med.

Der er nogle af børnene, som aldrig vil løbe hele vejen rundt. Der er endda nogle, som vil gå hele vejen og højst løber et par meter eller ti. Men de er ude, de bevæger sig, de får frisk luft, inden dagens arbejde begynder og får iltet blodet, de får udviklet deres sociale kompetence, og de er bare glade, når de kommer tilbage til klasseværelset. Uanset om de har løbet 3 km eller 1, om de har luntet, gået eller begge dele eller givet fuld gas. De er parate til dagens arbejde og går i gang.

Så næste år udvider vi. Vi vil indlede hver dag med noget bevægelse, som får pulsen op, og som samtidigt er sjovt. Vi vil holde fast i løbet to gange om ugen, mens de resterende tre morgener bliver med andre lege, spil og aktiviteter med puls. For vi har de bedste dage om mandagen. Synes vi voksne og synes børnene.

Reklamer

2 thoughts on “Forsigtig optimistisk morgenløber

    1. Tak! 🙂 Det er også sjovt som lærer. Og det mest inspirerende og givende at se børnene udvikle sig i en positiv retning.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s