Kvindeløb – med Sparta eller med Alt for Damerne?

Jeg har løbet kvindeløbet i alle årerne, næsten lige fra første år, dog afbrudt nogle år af udenlandsophold, graviditeter og dårlig form. Det har været det første kvindeløb herhjemme, som de sidste par år har været kendt som Alt for Damernes kvindeløb, fordi det kendte ugeblad har været en af hovedsponsorerne.

pic0950152

I starten løb jeg med min mor og min søster. Sidstnævnte løb hurtigt, alt for hurtigt til mig, selvom jeg da nogen gange prøvede at hænge på. No good. 🙂 Langsomt blev vores “gruppe” udvidet med veninder og disses veninder, døtre, deres veninder og en enkelt faster. Sidste år var vi 36 kvinder i forskellige aldre, som nød lidt mad efter løbet. Som jo er/var kendt som Alt for Damernes.

I år er arrrangøren og bladet så blevet uvenner over pengene, er gået hver sine veje og arrangerer hvert deres kvindeløb. Fakta i striden er, at Sparta – eller rettere formanden Niels Jørgen Holdt – fik idéen til et kvindeløb tilbage i 1980 under New York Marathon og afviklede det første kvindeløb herhjemme i 1981. Sponsorerne har skiftet i løbet af årerne, og jeg husker et af årerne var IN blad-sponsor på løbet.

Det er almindelig kendt, at nogle løb – især kvindeløbene – giver et pænt overskud, og det vil Alt for Damerne nu have del i. Sparta ønsker fortsat at kanalisere overskuddet ud i deres børn- og ungearbejde. På den anden side beskylder Alt for Damerne Sparta for at have misbrugt bladets navn og logo i markedsføringen af løbet.

Så tilbage står, hvilket løb man skal tilmelde sig? Min “gruppe” blev tilmeldt Spartas kvindeløb, som var først ude med en åbnet tilmelding, og jeg må indrømme, at jeg ikke opdagede, at en af hovedsponsorerne var røget af i svinget. Først senere kom striden og problematikken til offentlighedens kendskab. Når alt kommer til alt, ser jeg da også helst, at “mine” penge går til børne- og ungdomsarbejdet i en klub, hellere end at de ryger ned i et stort hul hos et ugeblad, som kæmper for at genere mere overskud.

Læs selv mere her: http://politiken.dk/tjek/motion/article921196.ece og her: http://politiken.dk/tjek/motion/article921753.ece 

P.S. Jeg er så også blevet tilmeldt Alt for Damernes løb, da det er den udgave af kvindeløbet, som kvinderne på min arbejdsplads løber.

P.S.S. Jeg kan stadig bedst lide Sparta, for ifl. ubekræftede rygter behandlede bestyrelsen for Alt for D. bladets tidligere og mangeårige chefredaktør Hanne Høiberg ikke særlig pænt, da hun sidste år pludselig skulle skiftes ud med en yngre model.

Reklamer

3 thoughts on “Kvindeløb – med Sparta eller med Alt for Damerne?

 1. som mega-novice på området, har jeg udelukkende valgt Alt for Damerne løbet i år, fordi jeg har hørt om, at man får sådan en nice goodiebag efter løbet. Og en t-shirt. Tror måske slet ikke det i virkeligheden er noget for mig, med alle de løbende damer på et sted.
  Men ihh! Havde ikke overvejet, at man skulle overveje andre ting, altså!
  Ligesom med det der chokolade vi ikke kan spise mere, uden at få dårlig karma i hele munden.

  Men hey…first you take Berlin….god tur! 🙂

 2. Jamen hvis jeg skal være helt ærlig, havde jeg heller ikke fattet der var TO, før jeg var meldt til det ene. Hvad er det også for noget? 😀
  Det er en fed løbe t-shirt man får og så behøver man ikke selv skulle ud og investere det næste års tid selv. Hvis man altså ikke har noget imod at agere løbende reklamesøjle. Men hva’ pokker – når fødevareministeren gør det i reklamer…. 😉
  Det er lidt af et show, sådan et kvindeløb. Så du skal næsten nappe et uni-sex løb også bare for sammenligningens skyld.
  Jeps – jeg napper lige Berlin – sammen med 30.000 andre. 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s