Tryk og modtryk

Jeg tror på, at når der er tryk i en bestemt retning i samfundet og mindre “samfund” i samfundet, vil der på et tidspunkt komme et modtryk. Heldigvis for det. Det skaber bevægelse og strømninger i samfundet, og det har mennesker, mangfoldigheden og i sidst ende demokratiet brug for.

I det små danner jeg modtryk til denne juls mode med fluesvampe forklædt som små buttede paddehatte og har gravet en lille fedladen budda forklædt som nordisk nisse frem af gemmerne. Han har ellers været i risikozonen hvert år, altså for kassering, for køn eller original er han ikke. Men han fandt sin plads i år. Køn er han ikke, men han er ikke giftig.

Jeg håber og tror, at tryk-modtryk teorien holder stik. I det store perspekti mangler vi modtryk til den politiske højredrejning herhjemme, fordi der nu igen er blevet offentliggjort en undersøgelse, som fastslår, at de fattige i Danmark får færre og færre penge mellem hænderne og de rige flere og flere. Det kan sgu’ da ikke være rigtigt, at vi som har så meget ikke kan dele ud til de, som har så lidt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s