Kål på dansk = vintersalat

Som et led i denne families bidrag til mindre CO2 udledning arbejder jeg især på at gøre vores daglige måltider mere klimavenlige. Ikke umiddelbart til udbredt begejstring her på matriklen fordi der i vinterhalvåret (når der ikke produceres dansk salat) kommer anderledes salat på middagsbordet for ikke at tale om de kødløse dage, hvor bønner og linser i forskellige afskygninger sørger for proteinerne til aftensmåltidet.

Min favorit er blevet en salat, som for det meste består af rødkål, revet gulerod og en balsamico-olivenolie dressing. Resten af ingredienserne veksler alt efter hvad køkkenskabene og køleskabet kan byde på:

  • hakket rødløg eller salatløg
  • ristede græskarkerner eller
  • ristede, hakkede mandler eller
  • ristede pinjekerner (ikke min favorit)
  • hakkede, tørrede tranebær
  • lidt balsamico glaze
  • revet æble

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s